Легендата на американското токшоу Лари Кинг е хоспитализиран с Covid-19 в Лос Анджелис

Легендата на американското токшоу Лари Кинг е хоспитализиран с Covid-19 в Лос Анджелис
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    04.01.2021
  • Share:

Водещият на токшоу Лари Кинг, един от най-известните интервюиращи в историята на американската телевизия, се бори с коронавируса в болница в Лос Анджелис, където е в стабилно състояние и е подложен на кислородна терапия.


87-годишният Кинг се лекува изолирано, така че съпругата и други членове на семейството му нямат право да го посещават. Състоянието му не е тежко, за да изисква използването на респиратор.


Кинг е изложен на висок риск от усложнения от вируса не само поради възрастта си, но и защото преди това е претърпял инсулт, инфаркт, диабет и рак на простатата и белите дробове. Съобщава се, че се бори с новото си заболяване от 10 дни.


Дългогодишното предаване на Кинг на CNN, Лари Кинг Лайв, го превърна в една от най-видните медийни личности в САЩ.


През последните години интервюиращият ветеран ръководи предаването си Politicking, излъчвано от RT America, след като сключи сделка с базираната в Ню Йорк продуцентска компания Ora TV, на която Кинг е съосновател през 2012 г.


Кариерата на Кинг като журналист и интервюиращ обхваща повече от 60 години. Той постига известност с късно нощно радио шоу, което започва през 1978 г., а след това започва 25-годишно излъчване със своето шоу в CNN през 1985 г. Роден в Бруклин, той печели награди Peabody за своите радио и телевизионни предавания, както и като награда "Еми". Въведен е в Залата на славата на Националното радио през 1989 г. Списание "Talkers" през 2002 г. го обявява за водещ № 1 на телевизионно токшоу за всички времена.

Станете почитател на Класа