Бивш служител унищожи 50 микробуса във фабриката на Mercedes-Benz в Испания

Бивш служител унищожи 50 микробуса във фабриката на Mercedes-Benz в Испания
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    04.01.2021
  • Share:

Отмъщението е ястие, което се сервира най-добре студено. Бивш работник се развихри с откраднат багер във фабрика на Mercedes-Benz в Испания, причинявайки щети за милиони евро, четири години след напускането на компанията.


В четвъртък вечерта багер разкова портите на автомобилен завод във Витория - главният град на Страната на баските в Северна Испания - и започна на паркинга да разбива с масивната си кофа чисто нови микробуси на Мерцедес.


Разбиването продължи няколко минути и спря едва след като охранител изстреля предупредителен изстрел във въздуха. След него са останали около 50 превозни вана, повредени без възможност за ремонт, със снимки в социалните мрежи, на които се вижда, че те са смачкани и поставени един върху друг.


Полицията пристигна на място и арестува извършителя, когото местните медии определят като „отличен бивш работник на Mercedes-Benz". Съобщава се, че 38-годишният мъж е бил нает във фабриката между 2016 и 2017 г.


Сега той е изправен пред обвинения в престъпно вредителство, докато инцидентът се разследва като „атака за отмъщение, свързана с работата". Германската компания и нейният бивш служител явно не са се разделили в добри отношения, тъй като четири години по-късно той очевидно все още е таил недоволство.


Изглежда, че нападението е извършено хладнокръвно, тъй като мъжът е откраднал багера от строителна площадка в град Легутиано, разположен на 21 км от Витория. Дългото пътуване - което според полицията също е причинило щети на обществените пътища - е осигурило на мъжа повече от достатъчно време да обмисли действията си.


Mercedes-Benz заяви, че цената на буйството е в милиони. Но източници от местните медии, предоставиха по-точни цифри, оценявайки щетите на между 2 и 5 милиона евро.

Станете почитател на Класа