Ford представи изцяло електрически Mustang с 900 коня

Компанията Ford представи изцяло електрически автомобил, вдъхновен от нейния модел Мустанг по време на автомобилното изложение SEMA 2019, проведено в Лас Вегас (САЩ) от 5 до 8 ноември.

 

Този Мустанг Литиум има двуядрен електромотор с над 900 конски сили и, необичайно за автомобил от този тип, шестстепенна ръчна трансмисия, съобщава SlashGear.

 

Мустангът работи благодарение на батерия на компанията Webasto с напрежение 800 волта и въртящ момент над 1000 паунда на фут, което позволява "шокиращо ускорение на четвърт миля".

 

Автомобилът изглежда доста подобно на Мустанг GT, с изключение на страничната му пола, задния дифузьор от въглеродни влакна и покрива от прозрачно поликарбонатно стъкло.

 

Също така, тази версия е малко по-близо до земята и има колела с увеличен диаметър от 20 цола, облечени в гуми на Michelin Pilot Sport 4S, съобщава Car and Driver.


Вътрещността е изработена с детайли в електриково синьо и табло с 10.4-инчов сензорен екран, чийто интерфейс позволява да се превключва между четири режима на шофиране, благодарение на промяната на въртящия момент.


В момента е невъзможно да се купи този автомобил, тъй като от Ford намекнаха, че това е прототип, специално проектиран за това издание на SEMA, с оглед да промотира усилията им в областта на електрическите превозни средства, преди да представят новия си SUV - също вдъхновен от Мустанг - на 17 ноември.

Станете почитател на Класа