Тулси Габард: "Тръмп доближи САЩ до война с Иран“

Тулси Габард, кандидатка за президент на САЩ от Демократическата партия и ветеран от войната в Ирак, заяви в петък, чрез своя профил в Twitter, че президентът на Съединените щати, Доналд Тръмп, "подкопава националната сигурност и води страната към война с Иран."


„Главната отговорност на президента е да запази американците в безопасност. Тръмп не успя, подкопавайки националната ни сигурност, като напусна иранското ядрено споразумение. Той заплашва с военни действия, които ни приближават до война с Иран, която ще бъде много по-лоша от войната в Ирак", каза конгресменката.


Миналата сряда президентът на Иран, Хасан Рохани обяви, че страната му ще намали спазването на споразумението JCPOA. САЩ го напуснаха на 8 май 2018 г. на основание, че то не е попречило на Иран да обогатява уран, като го обвиняват в нарушаване на условията на пакта и активен стремеж да придобие ядрени оръжия.


Миналия четвъртък американският президент Доналд Тръмп призова иранските власти към диалог за изоставяне на ядрената програма от Ислямската република. Освен това той заяви, че не може да изключи военна конфронтация поради нарастващото напрежение между двете страни.


От своя страна държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви на 9 май, че страната му ще отговори на всяка атака на Иран срещу американските интереси. или нейните граждани. Той каза "Режимът в Техеран трябва да разбере, че всяка атака от тях или техните съюзници ще получи бърз и решителен отговор от САЩ."

Станете почитател на Класа