Роджър Уотърс: "Тръмп, Помпео и Абрамс трябва да бъдат спрени"

Британският музикант Роджър Уотърс излъчи в социалните медии видеозапис, записан на 11 май, в който показва подкрепата си за активистите, които остават в посолството на Венецуела във Вашингтон, в защита на президента Николас Мадуро, за да се предотврати влизането в сградата. на персонала, назначен незаконно от самопровъзгласилия се „президент" Хуан Гуайдо.


В записа той се появява на тъмно и със свещ, за да покаже своята солидарност с хората, които остават без светлина във венецуелския политически щаб в американската столица. Артистът потвърди, че извън посолството " има хора, които заплашват тези активисти и се опитват да създадат блокада на посолството - суверенна територия на Венецуела".


В този контекст Уотърс припомни мерките, които вече са предприети, за да ги принудят да напуснат сградата – възпрепятстване на доставката на храна до сградата и прекъсването на електричеството, поръчано от държавния секретар на САЩ Майк Помпео, последвано от прекъсване на снабдяването с питейна вода.


Действията на американските власти са "напълно незаконни и изцяло противоречат на всички международни закони", заяви музикантът и повтори "Венецуелското посолство е суверенна собственост на венецуелския народ и властите на тази южноамериканска страна."


„Всички опити за преврат се провалиха, защото венецуелският народ вярва в Боливарската революция и няма абсолютно никакво намерение да предава тази система на марионетка като Гуайдо", каза Уотърс.


Музикантът обвини опозиционния депутат, че "действа като марионетка в полза на американското правителство, което не е преодоляло факта, че техните корпорации са загубили контрол над венецуелския петрол с идването на Уго Чавес и се опитват да го възстановят".

Станете почитател на Класа