WhatsApp създаде собствен таен канал, подобен на Telegram

WhatsApp създаде свой собствен таен канал, по подобие на услугата за съобщения на Telegram, в своята специална версия WhatsApp Business, информира WaBetaInfo на своя Twitter акаунт.


На официалният профил на WhatsApp се появи скрийншот със зелено лого за потвърждение. В момента тази компания не следи съобщенията в чата, но скоро може да използва този канал като услуга за поддръжка на потребителите.


Разделът "За приложението" на профила WhatsApp съдържа описание на компанията и нейните постижения по отношение на потребителския растеж, подобно на начина, по който други компании представят своя бизнес в WhatsApp Busines.


В момента обаче този канал все още е скрит за интернет потребителите.


WhatsApp Business - което позволява на собствениците на малки фирми да регистрират специален профил на техния бизнес с неговото описание, график, контакт, връзка към официалния му сайт, адрес и друга подходяща информация - стартира през 2018 г. за потребители на Android и през март 2019 за устройствата с iOS, в Мексико, Бразилия, Великобритания, Германия, САЩ, Индия и Индонезия.


На 5 април фирмата обяви, че се готви да приложи специалната си версия за смартфони с операционната система iOS в световен мащаб.

Станете почитател на Класа