Ким Чен Ун: САЩ действаха недобросъвестно на срещата на върха в Ханой

Ким Чeн-ун каза, че Вашингтон е заел "недобросъвестно отношение" на преговорите по време на срещата на високо равнище между двете страни, проведена в Ханой през февруари, съобщава севернокорейската агенция KCNA.


"Положението на Корейския полуостров и в региона сега е в застой и достигна критична точка, откъдето може да се върне към първоначалното си състояние, тъй като САЩ приеха едностранно лошо поведение в неотдавнашните преговори на Срещата на върха между Северна Корея и САЩ", заяви лидерът на Северна Корея.


По време на срещата си с руския президент Владимир Путин, която се състоя в четвъртък във Владивосток, Ким подчерта, че мирът и сигурността на полуострова ще зависят изцяло от бъдещото отношение на САЩ.


Руският президент, на свой ред, заяви на пресконференцията след историческата среща, че е "щастлив от резултатите от преговорите" и определи Ким Чен-ун като човек, който "знае как открито да обсъжда въпросите на международната политика". Освен това, по време на срещата Путин прие поканата на Ким да посети азиатската страна.


Преди две седмици лидерът на Северна Корея прогнозира мрачна перспектива в случай че САЩ решат да продължат своята „враждебна политика" срещу Пхенян и обуслави провеждането на трета двустранна среща на върха с промяна в отношението им.


Ким постави края на тази година като краен срок за Вашингтон да заеме "правилна позиция" и да се проведе трета двустранна среща на високо равнище.


Втората среща на върха "Тръмп-Ким" се проведе на 27 и 28 февруари в Ханой, Виетнам, но приключи по-рано от очакваното, без да постигне споразумение.

Станете почитател на Класа