Жена - морски офицер откри камера, скрита в женската баня на кораба

Морската служба на американския флот за разследване на криминални престъпления (NCIS) разследва доклада на жена - офицер, която е намерила скрита камера в женската баня на борда на кораба-амфибия USS Arlington, съобщава NBC News, цитирайки военни източници.


Източникът съобщава, че офицерката от ВМС е съобщила за откритието си през март и че устройството може да записва изображения, без да се уточнява дали регистрира снимки или видеоклипове.


Медиите цитират изявление на Кайл Рейнес, говорител на Шестия флот, в който той потвърждава, че NCIS разследва "записващо устройство" на борда на кораба, който в момента е в пристанище в Гърция.


Официалният представител на ВМС посочи, че "командването е взело и ще продължи да предприема всички необходими действия, за да гарантира сигурността и личния живот на жертвата." Рейнес добави, че "военноморските сили приемат сериозно всички доклади за сексуален тормоз и се задължават да проучат тези обвинения в дълбочина и да предоставят ресурси и помощ на жертвите".


Той подчерта, че не може да разкрие подробности или имена, свързани със случая "заради защита на правата и неприкосновеността на личния живот на всички участници".

Станете почитател на Класа