Китайка надхитри американските тайни служби и влезе в резиденцията на Тръмп

Една китайска гражданка бе арестувана през уикенда, след като е влязла в клуба Мар-а-Лаго, резиденция на президента на САЩ Доналд Тръмп във Флорида, САЩ. По време на ареста си жената, идентифицирана като Юйцзин Джанг, имала два китайски паспорта, четири мобилни телефона и USB флашка, съдържаща злонамерен софтуер, съобщава местната телевизия WPTV-TV.


Жената проникнала в мястото, лесно преодолявайки системата за сигурност на Тайните служби на Съединените щати, в момент, когато американският президент бил на посещение във Флорида. Джанг преминала контрола на агентите по сигурността, искайки достъп до басейна, опитвайки се да избегне въпросите им. Тя била открита единствено от клубния рецепционист.


На входа на Мар-а-Лаго жената казала на агент на Тайните служби, че се отправя към басейна, според доказателствата, представени в съда в понеделник. Въпреки че не е била включена в списъка на хората с достъп, той я пуснал, тъй като смятал, че тя може би е дъщеря на един от членовете на клуба. Според думите на агента, "езиковата бариера" го е затруднила да разбере жената, макар по-късно да се оказало, че тя говори много добре английски.


След като влязла в сградата, обясненията й се променят и тя казала на рецепциониста, че е там, за да присъства на събитие, организирано от Китайско-американската асоциация на ООН, организация, която всъщност не съществува. Рецепционистът разбрал, че Юджинг Джанг не е в списъка на членовете на клуба и извикал агентите.


След като впоследствие е била разпитана, жената твърдяла, че един приятел я е помолил да пътува от Шанхай, за да говори с член на семейството на президента на САЩ за икономическите отношения между Китай и САЩ.


Джанг е обвинена, че е давала неверни изявления на федералните агенти и незаконно е влязла в сграда с ограничен достъп. Тя е изправена пред максимално наказание от пет години затвор и две глоби: една от 250 000 долара за първото и още 100 000 за второто.

Станете почитател на Класа