Swatch печели съдебната битка срещу Apple за слогана "Tick Different"

Швейцарският съд отсъди в полза на производителя на часовници Swatch, в съдебната битка срещу Apple, за използването на лозунга "Tick different", който се позовава на изключителното "тик-такане" на новите му модели. Американската компания поддържа, от своя страна, че това мото копира традиционната й рекламна кампания " Think different " (Мисли различно), която идентифицира продуктите на нейната марка, съобщи Ройтерс.


Според Apple, швейцарската компания получава незаконно предимство от популярността на един от най-известните й слогани и го възпроизвежда почти буквално. Междувременно Swatch твърди, че американският слоган не е добре известен в Швейцария и следователно неговата защита не е оправдана.


Според проведени проучвания, по-малко от 50% от населението на европейската страна асоциира лозунга "Тик different" с кампанията на технологичния гигант. Освен това решението на съда установи, че Apple не е представила достатъчно доказателства в подкрепа на твърдението си.


Това не е първият път, когато двете марки се изправят един срещу друг в съда. През 2016 г. швейцарската компания съди американската компания за името на Apple iWatch часовника, твърдейки, че то копира името на неговия iSwatch.

Станете почитател на Класа