Google подсказва навлизане в игралната индустрия

Google публикува „тийзър", в който открито изтъква връзката на компанията с игралната индустрия. В описанието на видеото компютърният гигант потвърждава, че "ще представи собствената си визия за бъдещето на игрите".

 

В момента не са известни повече подробности за представянето на компанията, коeто ще се проведе на 19 март, на Конференцията за разработчици на видео игри 2019 (GDC) в Сан Франциско, Калифорния (САЩ). ,


Джейд Раймънд, канадската продуцентка на видеоигри и бивш директор на Ubisoft Toronto, която преди това е работила по проекти като "Assassin's Creed", "Watch Dogs" и "Splinter Cell: Blacklist", обяви тази сряда на своя профил в Twitter назначаването си за вицепрезидент на Google.


През септември миналата година Google пусна пробна версия на услугата за стрийминг Game Stream, която позволи на потребителите да стартират игри директно в браузъра Chrome. Представителите на Google увериха, че платформата, която в момента е затворена, е получила много положителни отзиви.


"Ние ще подкрепим себе си с това и ще видите, че ще направим повече през 2019 г.", каза Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Google.

Станете почитател на Класа