Тръмп забрави Мелания по време на приема на чешкия премиер и неговата съпруга

Американският президент Доналд Тръмп изостави съпругата си Мелания, когато се готвеше да позира за официалната снимка по време на приема на чешкия премиер Андрей Бабиш и съпругата му Моника Бабисова в Белия дом. Това ясно се вижда в клип, публикуван в Twitter.

 

Записът започва в момента, в който гостите излизат от автомобила и поздравят домакините. След това първата американска дама напредва няколко крачки за официалната снимка заедно с Бабисова, но Тръмп и Бабис вече се отправят към сградата. Това изненадва съпругите им, които свиват рамене и с усмивка ги следват. Жестът на американския президент не остава незабелязан от потребителите на интернет, получавайки критики от много от тях.


Според Нюзуик, по време на срещата си Тръмп и Бабиш са се занимавали с въпроси по търговията, Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), Сирия и киберсигурността.


Не за първи път обитателят на Белия дом нарушава протокола на подобно събитие. Миналия юли, в замъка Уиндзор, Тръмп застана пред кралица Елизабет II, докато се готвеха да направят преглед на кралската стража, по време на официално посещение в Обединеното кралство.

Станете почитател на Класа