Вече и в Бразилия: Актьор се самообяви за "президент"

Докато в Бразилия продължава потока от критики срещу държавния глава, Жаир Болсонаро, за публикуване на видеоклип с нецензурно съдържание в социалните мрежи, президентът заплаши да съди самопровъзгласилия се бразилски актьор Жозе де Абреу за "президент" на Латиноамериканския гигант.


Посланията на актьора се случват в момент, в който цялата национална преса и основните международни вестници отразяват видеото, публикувано от Болсонаро, в което се наблюдава силно нецензурни действия в град Сао Пауло.


Актьорът не замълча пред заплахите на Болсонаро и ги отхвърли: "Можеш да ме преследваш, не се страхувам от теб". В своя туит актьорът добавя „хаш-тагове", които направиха революция в мрежите: #ImpeachmentBolsonaro и #PresidenteGoldenShower.


Този последен етикет се позовава на още един туит от президента, в който той попита повече от 4.6 милиона последователи какво означава „златен дъжд" (сексуална практика, която се състои в уриниране върху човек).


Актьорът отива още по-далеч и казва на президента: "Аз също ще го съдя за публикуване на порнография, идолизиране на педофили, убийци и мъчители."


В края на февруари, актьорът "самопровъзгласил се за президент на Бразилия", в Twitter осмива лидера на опозицията Хуан Гуайдо във Венецуела. "От днес обявявам себе си за президент на Бразилия, точно както стана във Венецуела. Лула да Силва, бивш президент, е назначен за ръководител на Гражданския, Военния и Религиозен Дом на Бразилия", пише Жозе де Абреу, който постави на профила си снимка с лента с цветовете на бразилския флаг.


С мотото в своя профил „Бразилия до всеки, нито горе, нито долу", преводачът отправя пряка критика към кампанията на Болсонаро: „Бразилия над всичко, Бог над всички".


Шегата на актьора, който дори назова правителствените си "министри" в мрежата, бе харесвана от много потребители на интернет, които изпращат подкрепа на Абреу за изпълнение на неговия "мандат". Като "вицепрезидент" е посочена Мария До Росарио, бразилски депутат, за която Болсонаро каза, че е "толкова грозна, че тя не заслужава да бъде изнасилена".

 

Едно бързо търсене в Google за "президент на Бразилия" вече поставя снимката на Жозе де Абреу до тази на Болсонаро, Лула или Мишел Темер.

Станете почитател на Класа