САЩ не изключват санкции срещу трети държави, които търгуват с Венецуела

Специалният пратеник на САЩ за Венецуела Елиът Абрамс потвърди, че Белият дом не изключва налагането на вторични санкции срещу правителството на Николас Мадуро във Венецуела, въпреки че те все още не достигат до тази ситуация.


"Това е възможност, но все още не е моментът", каза Абрамс по време на пресконференция.


Според Абрамс американското правителство има много планове срещу режима на Мадуро, включително използването на военни, въпреки че "не е това пътят, по който сме поели".


"Нашата политика е дипломатически натиск, въпреки че всички възможности са на масата, ние не сме избрали военния вариант," каза той.


Специалният пратеник на САЩ каза, че обмислят налагане на санкции на участници от трети страни в отговор на кризата във Венецуела. За момента Абрамс каза, че "ще има повече отмяна на визи " за длъжностни лица, свързани с Мадуро.


Конференцията на Абрамс идва ден след като съветникът по сигурността на правителството на САЩ и Белият дом, Джон Болтън, посочи, че администрацията на президента Доналд Тръмп ще предприеме мерки срещу Куба, заради подкрепата на президента на Венецуела Николас Мадуро.


„Ролята на Куба в узурпацията на демокрацията и насърчаването на репресиите във Венецуела е ясна, поради което САЩ ще продължат да адаптират финансовите ограничения за военните и разузнавателните служби на Куба. Регионът трябва да осъди кубинския режим ", пише Болтън в своя профил в Twitter.

Станете почитател на Класа