Стада кози и луксозни имения между разходите на САЩ в Афганистан

Работната група на Пентагона, отговорна за възстановяването на икономиката на отслабения от войната Афганистан, е хвърлила пари за безполезни проекти, каза главният инспектор на САЩ за възстановяване в Афганистан, Джон Сопко, по време на заседание на комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, съобщава портала "Defense News".

По-специално, той каза, че 150 милиона долара са били изразходвани за изграждането на "безопасни" имения за 10 представители на САЩ. Служителят подчерта, че тези домове са наблюдавани 24 часа на ден, а на гостите се сервират луксозни напитки и ястия.

Най-нелепите разходи, според Сопко, са $ 6,1 милиона за придобиване на италиански кози. Очаквало се, че въвеждането им в животновъдството в страната се даде тласък на развитието на производството на кашмир. Но скоро козите са били заразени с местен вирус и починали.

Като цяло според оценките му, САЩ са похарчили 800 милиона долара за възстановяване на разрушената от войната икономика на Афганистан, но резултатът не е оправдал тези разходи.


Станете почитател на Класа