Най-луксозният затвор в света

  • В затвора Bastоy, разположен на едноименния остров в Норвегия, се помещават около 100 затворници в условия на минимална сигурност Няма въоръжена охрана, наблюдателни кули или други средства за контрол над затворниците.

    Много курорти имат по-малко от развлекателни дейности, отколкото този затвор. Bastоy предлага уникални възможности: задържаните могат да правят слънчеви бани, да играят тенис, да практикуват конна езда и риболов.

    В този затвор затворниците нямат килии: всеки има своята стая, която дори се заключва. Къщите са почивни домове или вили с изглед към стопанства, където затворниците извършват работа срещу заплата, съобщава El Mundo.

    Според администрацията на затвора, моделът на затвора се използва, защото е доказано ефективен: "Ние използвахме този модел, защото работи. Ако се вгледате в историята на друга европейска страна, затворите с типичния затворнически режим не работят. Хората идват и си отиват като престъпници ", казва Том Еберхард, директор на затвора. Според него, не може да се отнасяме към хората зле, с постоянно липса на уважение и да очакваме промяна в поведението им. „ Да се отнасяме към хората с очевидно неуважение, година след година от присъдата им и да се очаква да се държат добре, когато напуснат е като да вярваме в Дядо Коледа“, добави той.

    Данните изглежда подкрепят директора, тъй като излизащите от този затвор, който се опитва да образова затворниците на демократична,екологична и човешка философия, имат най-нисък процент на рецидив в цялата страна.

Станете почитател на Класа