Бедни богаташи: кризата изпълни Дубай с луксозни изоставени автомобили

  • Над 4300 превозни средства са били изоставени по улиците и парковете на столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ), Абу Даби миналата година и никой не ги търси, съобщава местният вестник "The National". Това явление е довело до многобройни оплаквания.

    В друг от най-важните градове в ОАЕ, Дубай, също има около 2000-3000 изоставени автомобили. Има дори едно колекционерско Ferrari Enzo сред бижутата от най-висок клас, чиито собственици са решили да ги изоставят по различни причини. Някои от тях са избягали от страната заради проблеми със закона, други са засегнати от икономическата криза и не могат да продължават да плаща данъци. По улиците може да се намерят автомобили като Aston Martin,, Porsche, Lamborghini, Mercedes Benz, BMW и други екзотични автомобили, покрити с прах и изписани от минувачите.

  • В ОАЕ не съществува фалит, а неплащането на задължения се счита за престъпление. В резултат на това собствениците изоставят своите луксозни коли, понякога направо с ключовете, за да предотвратят процедурите. След определен период полицията продава на търг изоставени или конфискувани коли, понякога на смешни за Запада цени, като се започне от $ 2700.

Станете почитател на Класа