Сирийската армия блокира пътищата за доставки на терористите в северната част на Алепо

Сирийската армия с подкрепата на милицията успя да отреже основните маршрути за доставки на терористите, свързващи Турция със северната част на Алепо.

Според данни от сирийската армия, настъплението продължава на север от град Алепо в посока границата с Турция. Във вторник, правителствените сили освободиха две села в тази посока и сега атакуват позициите на терористите в град Ретиян.

Позициите на терористите и техните арсенали са постоянно атакувани от Военновъздушните сили на Русия, Сирия и терористите нямат друг избор, освен да напуснат завладените селища.

На 1 февруари турската артилерия нападна северната сирийска провинция Латакия, както се съобщава от Министерството на външните работи на Сирия. Офанзивата е ранила няколко цивилни.

В изявлението Дамаск отбелязва, че властите в Анкара са отговорни за атаката в губернаторство Латакия. Сирийското правителство счита, че тези действия "са явно нарушение на международното право и престъпление срещу нейните граждани и изисква Турция да спре да нарушава суверенитета й и да уважават международното право".

Станете почитател на Класа