Ердоган не може да срещне Путин и търси претексти като нарушаване на въздушното пространство

  • Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, отчаяно търси среща с руския лидер Владимир Путин, и се опитва да използва всеки възможен претекст, като скорошното оплакване за нарушаване на турското въздушно пространство от Руски военен самолет, каза депутатът от Държавната дума Леонид Калашников.

    Тази събота, турското външно министерство извика руския посланик и му връчи протестна нота във връзка с предполагаемото териториално нарушение, направено от руски самолет Су-34, на 29 януари.

    След съобщението на министерството, Ердоган каза, че иска да говори с президента Путин. От своя страна, руското министерство на отбраната отрече обвинението за нарушение от Су-34 на Сирийско-турската граница.

    "Очевидно е, че Ердоган не може да получи среща с Путин, и се опитва да използва всякакви възможности. Каквото и да кажат турците, сега никой няма да повярва на добрата им воля. Това е в известна степен наивно, "каза Калашников, цитиран от РИА Новости.

    От срещата на върха за климата в Париж в края на миналата година, Ердоган иска да се срещне с руския си колега и обикаля коридорите, очаквайки да се срещне с Путин, но без успех, пише вестник Комерсант ".

    Отношенията между Русия и Турция се влошиха след като на 24 ноември 2015 г. турските ВВС свалиха руски самолет Su-24. Според руското министерство на отбраната, самолетът е бил изключително над територията на Сирия и не е нарушавал границата с Турция, което се доказа с обективни средства за контрол.

Станете почитател на Класа