Москва: "Не е имало нарушение на турското въздушно пространство от руските самолети"

  • Руското министерство на отбраната е опровергало предполагаемото нарушение на турското въздушно пространство от руски самолет Су-34, като " безпочвена пропаганда ", съобщава РИА Новости. Министерството подчерта, че нито руските ПВО системи в Сирия, нито сирийските радари са открили нарушения на границата.

    "Не е имало нарушение на турското въздушно пространство от самолети на руската въздушна група в Сирийската арабска република. Изявленията на турската страна относно предполагаемия факт на нарушаване на въздушното пространство от руски самолет Су-34 е пропаганда без основи", подчерта говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

    Министерството на външните работи на Турция заяви, че Руски самолет Су-34 е нарушил въздушното пространство на страната на 29 януари. Също така, министерството на външните работи е извикало руския посланик, за да връчи протестна нота във връзка с инцидента.

    Президентът Реджеп Тайип Ердоган, заяви, че иска да се срещне с колегата си Владимир Путин, във връзка с твърдяното нарушение на въздушното пространство.

Станете почитател на Класа