Още за авиоинцидента: Руският Су-27 е летял само на 6 метра от самолета-шпионин на САЩ над Черно море

Нови подробности излязоха за поредния инфарктен авиоинцидент, станал в международното въздушно пространство над Черно море. Руският изтребител Су-27 е летял опасно близо - на около 6 метра и е прихванал американски самолет-разузнавач.Според официален представител на министерството на отбраната на САЩ в момента продължава разследването на инцидента, предава Fox News. Това, както вече информира БЛИЦ, снощи бе потвърдено от говорителката на Пентагона Мишел Балданза.

"На 25 януари 2016 г. американски "RC-135U", изпълняващ полет по обичаен маршрут в международното въздушно пространство над Черно море, беше прехванат от руски "Су-27" по опасен и непрофесионален начин. Изясняваме подробностите за този конкретен инцидент", каза тя.

Междувременно авторитетният уебсайт Freebeacon.com, позоваващ се на американски военни източници, написа, че въпросният "Су-27" се е доближил до разузнавателния "RC-135U" на разстояние "до 20 фута" (около 6 метра) и е летял известно време "рамо до рамо" с американската машина, след което рязко се отдалечил встрани.

Няколко дни преди инцидента представители на Пентагона и Министерството на отбраната на Русия са обсъдили въпроси, свързани със сигурността на военните полети.От американското военно ведомство информират, че конкретни инциденти не са обсъждане, като не се уточняват никакви подробности относно конкретиката и има ли постигнати резултати на срещата. БЛИЦ

Станете почитател на Класа