Шварценегер се загрижи за климата

Шварценегер се загрижи за климата
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.06.2024
  • Share:

Холивудската звезда и политик Арнолд Шварценегер заяви на форума за климата, че трябва да "спрем кървенето", за да "спасим нашата планета", при обсъждане на намирането на решения за борба с изменението на климата, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Австрийската световна среща на върха, основана от звездата от "Терминатор" и неговата Инициатива за климата на Шварценегер през 2017 г., започна вчера във Виена с цел да събере хората, бизнеса и индустрията, за да намерят начини за решаване на климатичната криза.

По време на встъпителната си реч 76-годишният актьор призова участващите в срещата към действие и ги помоли да направят "каквото е необходимо", за да решат проблемите, причинени от парниковите газове.

Той каза: "Представете си свят без замърсяване. Представете си го без смърт от изгорели газове, нефт, дим или въглища. Представете си как децата и внуците ви играят в чисти езера и реки и дишат чист въздух."

Той добави: "Какво бихте направили, за да превърнете тази визия в реалност? Знам моя отговор - всичко, което е необходимо. Каквото е необходимо."

"Спрете кървенето, спасете децата ни, спасете планетата, спасете бъдещето ни. Знам, че имате мозък, знам, че имате сърце. И знам, че имате силата - така че нека го направим."

Звездата от "Терминатор" води кампании по въпросите на околната среда още от времето, когато беше губернатор на Калифорния, където през 2006 г. подписа Закона за решенията за глобалното затопляне, с който се създаде първото в САЩ ограничение на емисиите на парникови газове, както и редица други инициативи за климата в щата.

По време на срещата за климата Клеменс Халман, австрийски предприемач и филмов режисьор, представи документален филм, наречен DreamScapes, в който Кейт Уинслет е в ролята на Майката Земя.

Станете почитател на Класа