„Двама е по-добре от един“: какво трябва да знаете за двойното проникване

„Двама е по-добре от един“: какво трябва да знаете за двойното проникване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.06.2024
  • Share:

„Двама е по-добре от един“ може да е банално клише, но всъщност може да е вярно, когато става въпрос за проникване, пише Габриел Касел в healthline.com.

Какво точно е двойното проникване?

Дръзкото порно, на което случайно сте се натъкнали или потърсили, може да ви накара да си помислите, че двойното проникване е сексуален акт, при който два пениса едновременно проникват във вагината и задника на една жена. Но това е само едно от многото проявления.

„Двойното проникване е всяко действие, което включва запълване на един или повече отвори (анус, вагина или уста) с каквато и да е комбинация от пениси, вибратори, запушалки, тапи за дупе (или други секс играчки), пръсти и юмруци“, обяснява Луна Мататас, секс експерт и създател на Peg the Patriarchy.

„Всеки може да "изследва" двойното проникване“, казва Мататас. „Това може да се случи с един човек, който прониква двойно в някой друг, в комбинация с други двама души, или да си приложи отделно двойно проникване в самия себе си.“

Ето неизчерпателен списък от сценарии, които всички се квалифицират като двойното проникване:

  • - жена, в която е проникнато вагинално от вибратор и пенис
  • - жена, в която е проникнато с вибратор вагинално и с пенис анално
  • - жена, носеща анална тапа по време на проникване с пенис във вагината й
  • - жена, носеща анална тапа, докато във вагината ѝ е пъхнат юмрук
  • - жена с анална тапа и вибратор във вагината
  • - мъж, правещ орален секс, докато задникът му е с анална броеница
  • - мъж, правещ орален секс с анален юмрук в задника
  • - мъж, проникнат анално от два вибратора или пениси едновременно
  • - мъж с две играчки в ануса си

Какъв е смисълът?

Може да с главни букви: ГОРЕЩО! И ПРИЯТНО! Получателят на дълбоко проникване може да се почувства наистина добре. Вагиналното проникване може да се почувства с удоволствие благодарение на вътрешните горещи точки като G-точката, A-точката и C-точката. Аналното проникване може да се почувства добре благодарение на пръстена от нерви на входа на ануса и подобно усещане за пълнота. А за хора с простата може да позволи стимулиране на толкова чувствителната P-точка.

И оралното проникване може да бъде горещо, а доставянето на удоволствие на партньора може да ви накара да се почувствате добре.

Достатъчно е да се каже, че независимо дали един от отворите получава двойно повече любов или два се запълват едновременно, това може да бъде златна мина за удоволствие.

И за дарителя също!

Психически актът на двойно проникване в някого може да създаде покорна/доминираща динамика, която кара дарителя да се чувства задоволително силен.

Физически, двойното проникване може да доведе до по-голямо стягане и натиск върху вашите части от „обикновеното“ (единично) проникване.

Самата идея да направите нещо „палаво“, „извън утъпкания път“ или „забранено“ може сериозно да възбуди някои хора.

За други двойното проникване е начин да изследват фантазии като групов секс, да бъдат (по взаимно съгласие!) принудени да участват в определени действия и други.

Така че, независимо дали става въпрос за самостоятелно, партньорско или многопартньорско начинание, дали вие сте даващият или получаващият, или и двете, и какви дупки се запълват и с какво, всичко това влияе върху това как се чувствате.

Как да опитате двойното проникване с партньор?

Ако искате да изследвате двойното проникване, нека тези стъпки, а не вашата оценена с XXX видео история, бъдат вашето ръководство.

Говорете за това подробно.

Тъй като има толкова много различни интерпретации на двойното проникване, простото съгласие да го опитате не ви дава много информация.

Не забравяйте да определите:

Кой ще бъде двойно проникнат?

В коя дупка(и)? С какво? В какъв ред?

Какви позиции се интересувате да проучите?

Какви методи за предпазване от бременност и полово предавани инфекции ще се използват (ако има такива)?

Какви играчки и инструменти са ви необходими, за да постигнете DP на вашите мечти?

Има възможност мъже да закачат вибратор и да проникнат в партньора си с пенис в една дупка и вибратор в друга едновременно. Възможност за ползване на два вибратора едновременно има и за жените

Други играчки, в които може да искате да инвестирате, включват:

Само помнете: Ако ще се влиза в дупето ви, има нужда от разширена основа!

Дори дупката(ите), в която се прониква, може да се самосмазва, лубрикантът все още не подлежи на дискусия.

За силиконови играчки специалистите препоръчват лубриканти на водна основа. Ако не, най-добре е по-плътна смазка на основата на силикон. Не забравяйте да нанесете отново лубрикант, след като сте започнали секса“, добавя Мататас.

За да спрете играта, спецовете препоръчват да изберете безопасна дума.

Когато трябва да забавите или да направите пауза, можете просто да кажете „жълто“.

Ако устата е един от отворите, в които се прониква, установете и невербален безопасен знак. Например, може би три последователни потупвания по бедрото означават спиране.

„Движете се бавно, отвлечете ума и тялото си от нещата, които обикновено харесвате по време на секс“, казва Мататас. Тогава и само тогава трябва да започнете да прониквате.

„Започнете с един пръст или играчка, преди да добавите втори обект“, казва тя. „Когато добавите втория обект, вървете бавно и внимателно. Отдръпнете се, ако има някакво усещане за парене или остри болки.

Mататас препоръчва да намалите скоростта. Може да кажете:

„Готови ли сте за друга /играчка/пенис/дилдо/?“

„Как ти се струва това чувство?“

Изследването на DP с двама партньори изисква почти същата подготовка, търпение и процес като изследването на двойното проникване с един.

Не забравяйте, че освен ако не сте в двойка или редовно правите тройки с тази група, един или повече от хората вероятно е нов любовник.

„Понякога, когато разберат кои позиции работят, хората забравят да действат бавно и тръгват да навлизат лесно“, казва Мататас.

Така че не забравяйте, че лицето, което получава DP, трябва да определя темпото за всички проникващи действия.

„Ако планирате да използвате вибратори, пениси или по-големи играчки, можете да започнете с пръстите си, за да усетите дали другият реагира с удоволствие или дискомфорт“, казва Мататас.

„Позициите могат да бъдат трудни за определяне, особено когато има няколко страни за разглеждане“, казва Мататас.

Сред позите, подходящи за DP, са популярните кучешка, ездач и 69

Двойното проникване може да не се случи от първия път, когато искате да се случи... или дори при петия опит, подчертават специалистите Стъбс. И това е в реда на нещата. Всеки път, когато пробвате, ще научавате малко повече за тялото си и какво можете да си позволите.

С други думи, опитайте се да се насладите на кривата на обучение, вместо да я ругаете.

„Има толкова много начини да пробвате двойното проникване сами“, казва Мататас. „Можете да използвате топка в устата си и тапа за дупе, анални перли с изпъкнала основа или вибратор в ануса си“, казва тя. „Или можете да опитате U-образен вибратор с двоен край за двойно вагинално и анално проникване.“

Когато всичко е казано и направено, не забравяйте да проверите емоционалните и физически нужди на другия или вашите собствени, ако играете соло.

„Емоционално, двойното проникване може да се почувства наистина интензивно“, казва Мататас. „И така, поговорете с партньора си как се чувствате, какво е било "горещо" и без какво бихте могли.“

Мататас също препоръчва да се настроите с тялото си: „Вашите дупки може да са възпалени, подути и да се чувствате по-сухи от нормалното.“ Лубрикантът на базата на алое, питейната вода и прилагането на мехлем могат да помогнат.

„Ако има някакви продължителни или остри болки след ден или два, струва си да се обадите на вашия лекар“, казва Мататас.

Независимо дали сте соло, в партньорство или с няколко партньора, двойното проникване - играта може да донесе (поне!) двойно повече удоволствие.

 

Станете почитател на Класа