Руснаците са унищожили натовска техника край Соледар

Руснаците са унищожили натовска техника край Соледар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.06.2024
  • Share:

Тулските десантчици-артилеристи унищожиха натовска техника край Соледар в ДНР. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

"Тулските десантчици-артилеристи унищожават натовска техника край Соледар. (...) Въздушнодесантните войски продължават да изпълняват задачи по унищожаване на артилерийски батареи, огневи средства, въоръжение и военна техника на Въоръжените сили на Украйна, унищожаване на отбранителни съоръжения и премахване на пунктовете за управление на противника в Соледаро-Артемовското направление. Екипажите на 152-милиметрови гаубици Д-20 стрелят на разстояние над 17 км при пълен заряд, със скорост на стрелба до пет изстрела в минута“, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от бойната работа на екипажите на 152-милиметрови буксируеми гаубици Д-20 от артилерийските подразделения на Тулското гвардейско въздушно-десантно съединение за унищожаване на артилерия и укрепени позиции на въоръжените сили на Украйна в зоната на специалната военна операция. 

Артилеристисте са унищожили реактивни системи за залпов огън, минохвъргачни екипажи на Въоръжените сили на Украйна и други цели, предавани от разузнавачи и оператори на безпилотни летателни апарати“, допълват от Министерството на отбраната на Русия.

Станете почитател на Класа