Любимите коли на кралското семейство

Любимите коли на кралското семейство
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.06.2021
  • Share:

Oт винтидж модели с колекционерска стойност, до най-новите модели на пазара, британското кралското семейство разполага с богато разнообразие от автомобили и мотори. Всеки един от тях има свои лични превозни средства, като някои се използват всекидневно, а други са оставени като експонати в кралския гараж в Сандрингам, разказват от канала Royal News във Vbox. 

 

 

Ето и кои са най-забележителните модели, които кралското семейство притежава.

 

Bentley State Limousine

 

Bentley State Limousine - royal LPG | gazeo.com

 

През 2002 г. моделът е подарен на кралицата по повод 50-ата годишнина от възкачването ѝ на трона. Колата е специално удължена, за да бъде широко и удобно на монарсите. „Бентли“ използват човек със същата височина, като кралицата, за да преценят необходимата височина на колата. Моделът е брониран, за да пътува удобно Елизабет II сред тълпи, но пък прозорците му са така направени, че да могат нейните поданици да я виждат, когато преминава. Автомобилът възлиза на 10 милиона британски лири. 

 

Rolls-Royce Phantom IV State Landaulet

 

1955 Rolls-Royce Phantom IV State Landaulette |  ClassicCarWeekly.netClassicCarWeekly.net

 

Кралското семейство притежава десетки модели Ролс-Ройс, но този е един от най-редките. Моделът е от 1955 г. и от него са произведени само 18 броя. Автомобилът на кралицата е боядисан в бордо и черно и остава в експлоатация цели 43 години. В подобен модел се вози и Мегън Маркъл на сватбата си.  

 

Vauxhall Cresta PA Friary Estate

 

File:Vauxhall PA Cresta Friary Estate 1966 - Flickr - mick - Lumix.jpg -  Wikipedia

 

Това е една от любимите коли на кралицата. Моделът е произведен през 1961 г. и е специално модифициран с вградени на покрива поставки за въдици, стойка за оръжие и специален предпазител за кучетата, докато пътуват в колата. Автомобилът е боядисан и в цвят, лично изработен за кралицата - Imperial Green. Днес колата се намира в кралския гараж в Сандрингам.

 

Range Rover

 

Range Rover - Choose Your Model | Land Rover Bulgaria

 

Кралицата е огромен фен на Range Rover и има много снимки, на които е зад волана на любимия си автомобил. В него има достатъчно място за всичките ѝ деца и кучетата. Ако кралицата е зад волана на Range Rover, задължително има талисман на предния капак на колата. 

 

Alvis TD21 Series II Drophead Coupe

 

Vintage & Classic Car Auctions

 

Принц Филип е привлечен от модела на автомобилно изложение в Лондон. Автомобилът е произведен през 1959 г. и е специално модифициран с подобрена скоростна кутия, по-високо предно стъкло и електрически сгъваем покрив. Истински модел достоен за кралска особа. В момента автомобилът е в кралския гараж в Сандрингам.

 

Lagonda 3-litre Drophead Coupe

 

Lagonda 3 Litre MKI Drophead Coupe by Tickford - Lagonda

 

Автомобилът на принц Филип е боядисан в специален цвят „Единбургско зелено“ и разполага с радиотелефон и голямо огледало, в което кралицата да може да се оглежда. Колата се появява на Олимпийските игри в Мелбърн  през 1956 г., като е превозена до Австралия на борда на Royal Yacht Britannia. Кралицата и принц Филип са с този автомобил и през 1959 г., когато е откриването на M1, първата магистрала на Великобритания. 

 

BAC Mono

 

Запознайте се с BAC Mono R: едноместният суперавтомобил | Nastarta

 

Моделът е първият в света едноместен суперавтомобил. Достига от 0 до 60 мили в час за 2,8 секунди. Определено необичаен автомобил за кралското семейство, което обикновено държи на екстрите и широкото пространство, в което да помества въдиците и домашните си любимци. Все пак кралицата се оказва фен на бранда и се сдобива с един от най-иновативните за времето си модели. 

 

Aston Martin V8 Vantage Volante

 

Aston martin V8 Vantage Volante =Sports Plus Pack= Carbon Гаранция ≫ 2021 •  317 000 лв. • | Auto.bg

 

Принц Чарлз се оказва истински фен на марката „Астон Мартин“ и разполага с няколко модела от 1969 г., 1989 г., 1994 г. Първия получава като подарък от кралицата, а вторият му е подарен от Емира на Бахрейн. Aston Martin V8 Vantage Volante е модернизиран с ръчна скоростна кутия и е боядисан в цвят Balmoral Green, което го доближава до автомобила на Джеймс Бонд, който той кара през 1987 г. във филма „Живите светлини“. 

 

Ducati 1198S Evo Corse SE

 

Ducati 848 EVO Corse Special Edition

 

Принц Уилям е изключително голям фен на моторите и има богата колекция от Triumph, Yamaha, Kawasaki и Ducati. 1198 на Ducati изглежда е сред любимите му, защото притежава четири от тях, включително и модела Evo Corse SE. Страстта към моторите е в кръвта на кралското семейство и още прадядото на Уилям, Джордж VI често е бил засичан с това превозно средство. В момента принца се движи основно с автомобили Land Rovers и Bentley Flying Spur.

 

Audi RS6

 

Audi RS6 също получи 740 к.с. - AУТОМЕДИЯ

 

Принц Хари е засичан често с този модел от 2017 г. Той е един от най-мощните и бързи автомобили, които са доставяни в Уиндзор. Хари дори решава да премахне ограничителя на скоростта, за да може, когато пожелае да достига 174 мили в час. Истинско автомобилно бижу, което Хари продава за 72 000 британски лири - вероятно повече, отколкото е платил за него.

Audi 80 Cabriolet

 

Audi 80 Cabriolet 23E | Cabriolets, Audi, Audi cars

 

Преди принцеса Даяна всички в кралското семейство избират местни марки автомобили. Тя първа решава за избере немски бранд, като кабриолетите стават нейни любимци. Принцесата кара не едно, а три Audi 80 Cabriolet. Благодарение на нея моделът се превръща от поредната хубава кола, в символ на висок статут и състояние.

 

Станете почитател на Класа