Яне Янев иска президентът да сезира Конституционния съд

„Настояваме президентът, като своеобразен арбитър на тези спорове, да се намеси и да спре репресията срещу РЗС и да сезира Конституционния съд за отпадането на т. 12 от параграф 1 на Изборния кодекс”. По тази точка РЗС ще останат без представители в ЦИК, защото нямат парламентарна група.
Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев след консултациите за провеждането на изборите с държавния глава вчера. Според него партията му е най-репресираната за целия преход.
„Разтуриха ни групата, лишиха ни от председателски места в парламентарните комисии, спряха ни субсидията, нахлуха в домовете на наши симпатизанти, в ДАНС да ги разпитват за подписката, а сега ни лишават и от участие в изборната администрация. Това показва, че в България управляващият милиционерски режим иска окончателно да елиминира истинските си политически противници“, каза Янев. От партията РЗС са предоставили на президента диск с аудиозаписи, от които се чува как ярки представители на българския ъндърграунд са купували гласове за ГЕРБ.

Станете почитател на Класа