Цените падат, а стоките стават достъпни

За разлика от предишни години, през 2011 г. потребителите на аудиовизуална и бяла техника, компютри и аксесоари са по-сдържани и пресметливи по отношение на своя избор. Явно икономическата криза и финансовата несигурност оказват своето влияние и клиентите купуват само това, което е най-належащо, с оглед на моментното им финансово състояние.
Традиционно всяка година около Коледа, както и тази - най-силните дни бяха 23 и 24 декември. Фирма „Зора” предложи добри предколедни и коледни промоции на редица групи стоки, които се приеха много добре от нашите клиенти. Нека не забравяме, че открихме преди няколко дни и един от най-добрите си магазини на бул. „Ботевградско шосе“ 525.
Всичко това се отнася дори и за мебелите на нашата дъщерна компания “Homey”, чийто атрактивни предложения бяха приети много добре от страна на крайните клиенти.
По отношение на следващата година се надяваме, че песимистичните прогнози на редица финансисти и икономисти няма да се сбъднат и все пак ще има някакъв, макар и малък ръст в икономиката в световен и най-вече в европейски мащаб. Ние ще продължим да развиваме идеята ни за „Всичко за дома под един покрив” с нови проекти, като ще отделим по-голямо внимание на селища с население над 15 хил. жители. Нашата цел е да бъдем по-близко до нашите потребители, предлагайки им най-доброто от световните производители на конкурентни цени и качествено обслужване.
Спрямо продуктите, които предлагаме на клиентите си, най-голям ръст в продажбите отчетохме при LED LCD телевизорите, дребната домакинска техника, преносимите компютри и относително по-малък ръст при пералните и готварските печки. Отчетохме спад в продажбите на охладители, климатици и микровълнови печки.
Като цяло, средната стойност при различните групи артикули варира, но определено средната цена през 2011 г. спадна с проценти. Цените вече са много по-ниски и достъпни, което позволи на много от нашите клиенти да закупят необходимите им стоки и да обзаведат своите домове.

Станете почитател на Класа