Руските разузнавачи прекъснаха ротацията на ВСУ край Работино

Руските разузнавачи прекъснаха ротацията на ВСУ край Работино
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.12.2023
  • Share:

Разузнавачите на Южния военен окръг на РФ прекъснаха ротацията на украинските въоръжени сили близо до Работино, неутрализираха до 35 бойци

 

 

Руските разузнавачи прекъснаха ротацията на ВСУ край Работино

 

 

Разузнавачит от Южния военен окръг на РФ прекъснаха ротацията на украинските войски край Работино в Запорожка област, съобщиха от Министерството на отбраната на РФ.

„С помощта на разузнавателен безпилотен летателен апарат, оборудван с термовизионно оборудване, беше идентифицирано струпване на украински националисти, които се подготвяха за ротация на личния състав“, съобщиха от ведомството.

Руските разузнавачи незабавно предали координатите на идентифицираните позиции на украинските въоръжени сили в центъра за управление на артилерията, след което коригирали огъня на 152-мм гаубици Мста-Б.

„В резултат на съвместната работа на разузнавателното подразделение и екипажите на оръдието загубите на противника възлизат на две автомобила и до 35 убити и ранени военнослужещи“, допълват от Министерството на отбраната на РФ.

Подчертава се, че разузнавачите не само идентифицират позициите на противника, но и насочват и коригират огъня.

Както сподел разузнавач с позивна «Пумба», подразделенията работят по идентифициране на пехотни групи, наблюдателни пунктове, местоположения, маршрути, по които се извършват ротациите и техника.

ПП

Станете почитател на Класа