Екс-командващ НАТО: Путин се справя страхотно

Екс-командващ НАТО: Путин се справя страхотно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.12.2023
  • Share:

Бившият главнокомандващ на НАТО: САЩ обърнаха гръб на Зеленски заради провалилото се настъпление

 

 

Екс-командващ НАТО: Путин се справя страхотно

 

 

Правителството на САЩ обърна гръб на украинския президент Владимир Зеленски заради неуспешното контранастъпленеи на въоръжените сили на Украйна, заяви адмиралът от ВМС на САЩ в оставка и бивш главнокомандващ НАТО Джеймс Ставридис по MSNBC.

«Трябва честно да признаем липсата на успех в настъпленеито на въоръжените сили на Украйна това лято. То наистина се провали. Украинското настъпление претърпя провал. Това доведе до разочарование (в САЩ, бел. ред.)….Зеленски е в съвсем различна позиция от преди една година“, отбеляза той.

Ставридис също така подчерта, че ситуацията се развива по най-добрия начин за руския президент Владимир Путин: той заздрави отношенията на Русия с много страни, а настъплението на украинската армия се оказа неуспешно.

«Той (Владимир Путин — бел. ред.) се справя страхотно. Това е добра година за него», сподели американският адмирал в оставка

Украинският президент Владимир Зеленски пристигна в столицата на САЩ за преговори, тъй като републиканците в Сената блокираха разглеждането на искането на Белия дом за средства за Украйна, Израел и други нужди.

Камарата на представителите също не бърза да одобри съответния проект, тъй като републиканците изискват промени в подходите за защита на границите.

В същото време Белият дом предупреди, че остават няколко седмици, след което възможностите за помощ на Украйна ще бъдат изчерпани и няма гаранции за по-нататъшна подкрепа.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа