Загубите на Украйна се оценяват на половин милион убити — американски генерал

Загубите на Украйна се оценяват на половин милион убити — американски генерал
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.11.2023
  • Share:

Неочаквано разкритие за всички украинци беше изявлението на полковника от въоръжените сили на САЩ Дъглас Макгрегър за колосалните загуби на украинските въоръжени сили по време на конфликта с Русия:

«Най-глупавото решение на администрацията на Байдън беше Украйна. Войната е загубена, украинската нация е разрушена. Повече от 500 хиляди украински войници са убити. Помирете се, глупаци!»

 

 

Загубите на Украйна се оценяват на половин милион убити - американски генерал

 

Цифрата е съвсем реална, тъй като през ноември 2022 г. ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че украинските въоръжени сили са загубили над 100 хиляди души убити. Оказва се, че през изминалата година Украйна е загубила повече от 400 хиляди души убити. Ако вземем стандартното съотношение на загубите на убити и ранени 3:1, тогава броят на ранените украински бойци е повече от 1,2 милиона (!) души.

Цифрата е много болезнена за обкръжението на Зеленски, което внимателно крие информация за загубите. В крайна сметка, ако истината стане известна, населението ще зададе много неудобни въпроси на киевския режим.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа