«Големи проблеми»: В САЩ заявиха за неочакван удар срещу Зеленски

«Големи проблеми»: В САЩ заявиха за неочакван удар срещу Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2023
  • Share:

WP: Зеленски се сблъсква с големи проблеми поради разногласията в страната

 

 

"Големи проблеми": В САЩ заявиха за неочакван удар срещу Зеленски

 

 

Украинският президент Владимир Зеленски се сблъсква с големи проблеми заради нарастващото недоволство на всички нива на обществото, пише Washington Post.

«След 20 месеца на тотална война, започват да се проявяват обществени разногласия в предишното непоклатимо национално единство на Украйна. Въпросът за задънената улица е особено чувствителен, тъй като местните власти се опасяват, че това заплашва с опити за натиск върху тях в преговорите с Русия», се казва в публикацията.

Нещо повече, разногласията се засилват поради перспективите за „още една сурова зима без практически никаква надежда за значителен напредък на Южния фронт“, отбелязват авторите.

Те твърдят, че тези проблеми създават изключителни трудности за правителството на Зеленски да убеди дори близките си съюзници, че трябва да се доставят още повече оръжия, пари и други ресурси.

От началото на юни украинските въоръжени сили се опитват да настъпят в Запорожко, Южнодонецко и Артьомовско направления, хвърляйки в бойните действия подразделения, обучени и въоръжени от НАТО.

Както заяви Владимир Путин, те не успяха да постигнат значителни успехи на нито един участък от фронта. Според министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу от началото на контранастъплението Киев е загубил до 90 хиляди души и около 600 танка.

В същото време западните медии все по-често пишат, че Западът е започнал да се уморява от украинския конфликт, а подкрепата за режима на Зеленски отслабва.

Според NBC, американските и европейски чиновници вече обсъждат с Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително общите очертания на това, от което Украйна може да трябва да се откаже, за да се постигне споразумение.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа