Пожар горя в барутен завод в руския град Тамбов

Пожар горя в барутен завод в руския град Тамбов
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2023
  • Share:

Пожар е възникнал в сграда в град Котовск, Тамбовска област, се съобщава на сайта на руското Министерство на извънредните ситуации за региона, предаде ТАСС.

 

 

"На 11 ноември 2023 г. в оперативната дежурна смяна на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия за Тамбовска област е получен сигнал за пожар в сграда в град Котовск. Няма загинали и ранени като резултат от инцидента“, се казва в съобщението. Уточнява се, че в гасенето на пожара са участвали 10 отделения от 4 пожарни екипа и автостълба.

По-късно стана известно, че пожарът е възникнал на територията на Тамбовския барутен завод. „В 00:22 ч. оперативната дежурна смяна на центъра за управление на кризи на Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации на Русия в Тамбовска област получи съобщение за пожар в отделна едноетажна тухлена сграда на Тамбовския завод за прах. , Пожарът беше незабавно потушен от противопожарните служби", съобщи каналът Telegram на Главната дирекция на Министерството на извънредните ситуации на РФ по региони.

Отбелязва се, че площта на пожара е била 300 квадратни метра. Причината за пожара е в процес на установяване.

През юни 2023 г. в завода избухна пожар, който доведе до смъртта на петима души.

Станете почитател на Класа