«Докато не е късно»: В Китай предупредиха САЩ след заплахи към Путин

«Докато не е късно»: В Китай предупредиха САЩ след заплахи към Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.10.2023
  • Share:

Читателите на «Гуанча» осъдиха изявлението на САЩ за ядрен конфликт с Русия и Китай

 

 

"Докато не е късно": В Китай предупредиха САЩ след заплахи към Путин

 

 

Читателите на китайския портал «Гуанча» се подиграха на доклада на междупартийната комисия на Конгреса на САЩ, авторите на който заявиха за висока вероятност от ядрен конфликт с Русия и Китай.

„Американците са арогантни и невежи, те не поглеждат назад, докато не стане твърде късно“, отбелязва потребител.

„Съединените щати отслабват, затова се налага Вашингтон да дестабилизира ситуацията в други страни, за да запази относително лидерство“, предполага втори читател.

«Американците винаги са толкова арогантни. Те не смеят да нападнат Русия в Украйна, но в същото време внезапно искат да започнат война и с нея, а и с Китай? Е, нека първо се опитат да победят Москва!», пише саркастично трети читател.

«Кого ще се уплаши от този хартиен тигър? …Те дори изпращат военните си кораби в Индия за ремонт. Планирате ли да се биете с Русия и Китай до последния американец?» — пита поредният коментатор.

«Всички техни съюзници се опитаха всячески да се справят с Русия, но не успяха, а сега искат да започнат война с Москва и Пекин едновременно? Съединените щати не трябва да мислят за оръжия, а да се подготвят да изкопаят собствения си гроб», така приключва дискусията.

Докладът на междупартийната комисия, който се обсъжда в материала, се появи на 12 октомври. Авторите му заявяват, че ядрените сили на САЩ не са подготвени за „все по-вероятен“ конфликт с Русия и Китай, там се споменава и за необходимостта от „количествени и структурни промени“ в ядрения арсенал на страната.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа