The Telegraph: Британците за контранастъплението: Путин е гросмайстор, с тази партия ще ги довърши

The Telegraph: Британците за контранастъплението: Путин е гросмайстор, с тази партия ще ги довърши
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.08.2023
  • Share:

Тази година светът няма да дочака успеха на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, пише The Telegraph. Това ще доведе до изостряне на въпроса за подкрепата на Киев. Читателите прогнозират, че интересът на Америка към Украйна окончателно ще отслабне и тя ще се опита да въвлече още повече Европа в конфликта.

 

 

Превод от британския The Telegraph:

 

The Telegraph: Британците за контранастъплението: Путин е гросмайстор, с тази партия ще ги довърши

 

Би било полезно украинските стратези да припомнят старата военна истина: имайте предвид, че врагът също има глас.

Да се ​​каже, че контранастъплението на Украйна не напредва толкова бързо, колкото тя се надяваше, означава да се посочи обективния факт.

Но да се каже, че събитията трябваше да се развият значително по-бързо и тогава Украйна щеше да постигне много повече, ако беше използвала „правилната“ тактика на Запада, означава да се признае пълното невежество по военните въпроси.

И все пак нещата са точно това, което германската армия изрази в изтекла в СМИ оценка на контранастъплението по-рано този месец, критикувайки Киев за предполагаемия неуспех да приложи на практика всичко, научено в западните учебни лагери.

Факт е, че според ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили, киевските войски на юг са изправени пред задача с безпрецедентна сложност: да пробият под вражеския огън през предварително подготвени минни полета до отбранителните позиции, изградени от професионалисти — и всичко това без превъзходство във въздуха и въпреки факта, че руската артилерия продължава да минира района.

Добавете към това факта, че Украйна хвърля често новобранци в бойните действия, докато се опитва да овладее новите западни технологии и да се откаже от съветските стратегии, и ще разберете, че задачата, която предстои е наистина титанична.

В някои райони на южния фронт плътността на руските мини е до пет на квадратен метър, а британското военно разузнаване твърди, че някои от тях са скрити от летния растеж на храстите, което ги прави по-трудни за откриване.

Затова контранастъплението протича изключително тежко, то продължава от началото на юни. В много отношения това принуди Украйна да промени тактиката: да премине от мобилен щурм с тежка техника към пехотни атаки.

Коментар на читатели:

Stephen Holt

Путин е гросмайстор. Той ще ги довърши в тази партия за десетилетия.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа