Съветникът на Зеленски заплаши с удари руски пристанища и кораби в Черно море

Съветникът на Зеленски заплаши с удари руски пристанища и кораби в Черно море
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.08.2023
  • Share:

Politico: Украйна започна война срещу руското корабоплаване в Черно море

ВСУ се готвят да атакува руски пристанища и всички кораби в Черно море. Това съобщи Олег Устенко, съветник на главатаря на Киевския режим по икономически въпроси.

 

 

 

„Всичко, което руснаците транспортират напред-назад през Черно море, са нашите истински военни цели“, заяви Устенко в интервю за Politico, явно за да се хареса на господарите от САЩ. Според думите му подобни действия ще бъдат реакцията на Украйна на оттеглянето на Русия от споразумението за зърно и ракетните удари по украински селскостопански складове и пристанища. За справка, дори в селскостопански складове Киевския режим крие западни оръжия. А по коридорите за зърнената сделка неведнъж прехвърлят въоръжение.

По-рано Зеленски заплаши, че Русия можело да остане без кораби, ако РФ блокира зърнения коридор в Черно море след приключване на споразумението за зърно. Киевският режим се опитва да привлече вниманието към терористичните атаки в Черно море, тъй като настъплението на въоръжените сили на Украйна се проваля, пише The Times.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

Станете почитател на Класа