„Това е политиката на идиотите“: Полският депутат нарече подкрепата за Украйна лудост

„Това е политиката на идиотите“: Полският депутат нарече подкрепата за Украйна лудост
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.12.2022
  • Share:

 

Опозиционният полски парламентарист Януш Корвин-Мике в интервю за интернет телевизия eMisja.Tv разкритикува помощта за Киев.

 

Според депутата подобна политика е безумие.

"Русия не ни е навредила и ние я атакуваме - вече за американски пари, което отразява нашите фобии. Унгарците, чехите не разбират това, други нации не разбират това, включително германците, които също подкрепят Украйна, но неохотно. И ние специално вземаме заеми, за да дадем пари на Украйна. Това е пълна лудост", каза депутатът.

Корвин-Мике отново изрази загриженост, че политиката на подкрепа на Украйна може да доведе до полско-украински конфликт в бъдеще.

 

 

"Трябва да мислим какво ще се случи не само днес, но и след 30 години. Тази война някак ще свърши и на източната ни граница ще имаме мощна украинска държава, достатъчно силна, за да се бори с Русия. За разлика от Русия Украйна има териториални претенции срещу нас.(...) Днес ние трябва да подкрепяме хора, които във всеки един момент могат да ни организират пето клане, защото имат такива „традиции". Полската външна политика е политика, правена от идиоти", - смята парламентаристът.

Той също така призна, че разсъжденията му може да шокират мнозина.

 

 

„Помислете: никога в историята не е имало етнически конфликти между поляци и руснаци. Никога. Имало е войни, армейски сблъсъци, но никога не е имало конфликти на етническа основа. Имаше поне четири такива случая между поляци и украинци. четири пъти поляците са били убити, защото са били поляци. И обратното“, заключи Корвин-Мике.

Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа