Британското разузнаване: На източния бряг на Днепър руската армия се преоборудва и готви за отбрана

Британското разузнаване: На източния бряг на Днепър руската армия се преоборудва и готви за отбрана
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.11.2022
  • Share:

Някои от тези окопи се намират на до 60 километра зад текущата фронтова линия, което навежда на мисълта, че руското военно командване се подготвя за реакция в случай на по-нататъшни големи украински пробиви

 

След изтеглянето на своите сили от западния бряг на река Днепър в Херсонска област, Южна Украйна, руската армия продължава да дава приоритет на преоборудването, реорганизацията и подготовката на отбраната в повечето сектори от фронта, отчита британското военно разузнаване. Това съобщава БТА.

Във всекидневната си сводка, публикувана в Туитър, министерството на отбраната на Великобритания пише днес за нови руски окопни системи близо до Кримския полуостров, както и до река Северски Донец между Донецка и Луганска област.

Някои от тези окопи се намират на до 60 километра зад текущата фронтова линия, което навежда на мисълта, че руското военно командване се подготвя за реакция в случай на по-нататъшни големи украински пробиви, отбелязва британското военно разузнаване.

То прогнозира, че Русия вероятно в крайна сметка ще предислоцира част от войниците, изтеглени от Херсон, за да подсили и разшири своите настъпателни операции близо до град Бахмут в източната Донецка област.

Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов потвърди, че се изграждат укрепления на анексирания Кримски полуостров, след като войските ѝ отстъпиха в съседната Херсонска област заради контраофанзива на Киев, предаде Франс прес.

"Под мой контрол на територията на Крим се провеждат укрепителни работи с цел да се гарантира сигурността на кримчаните", съобщи Сергей Аксьонов.

Той обаче изтъкна, че сигурността на Крим зависи "главно от мерки, които да се предприемат на територията на Херсонска област", граничеща с южния украински полуостров.

Оттеглянето на руските военни, напуснали по-специално регионалния център Херсон, даде възможност на Киев да приближи артилерията си към Крим, неведнъж обстрелян през последните месеци, отбелязва АФП.

Миналия месец Кримският мост, свързващ полуострова с територията на Русия, бе разрушен частично при експлозия, зад която според Москва стои Украйна.

В Крим имаше и други атаки, които бяха приписани на украинските въоръжени сили, например срещу руския флот в Севастопол и срещу руски военни инфраструктурни обекти.


От 2014 г. Москва разглежда Крим като част от своята територия, но международната общност не признава това. Киев заявява, че иска да си върне полуострова.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа