Шолц с безумни искания към Белгард, сърбите бесни

Шолц с безумни искания към Белгард, сърбите бесни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.06.2022
  • Share:

Сръбските читатели на Kurir разкритикуваха искането на канцлера Шолц за признаването на Косово

 

Читателите на сръбския вестник Kurir реагираха на исканията, изразени от германския канцлер Олаф Шолц към Белград относно самопровъзгласилото се Косово и санкциите срещу Русия.

Както каза по-рано сръбският президент Александър Вучич, по време на посещението на Шолц властите на републиката за първи път чуха за необходимостта от признаване на независимостта на Косово, за да се присъедини страната към ЕС.

Според държавния глава германският канцлер също «ясно и рязко» поиска сръбските власти да се присъединят към санкциите на ЕС срещу Русия.

Съответната публикация предизвика активен отклик сред читателите в коментарите им.

«Приемете го, нахранете го и го изпратете у дома. И хвърлете тези заплахи в кошчето, където им е мястото», пише читателят Milan.

«Германците не разбраха, че ултиматум към сърбите не минава“, пише stanimir.

„Шантажът няма да доведе до никъде“, посочва duka.

„Докога ще ни изнудват тези хора? — пита Kakvi Smo To Ljudi.

„Западът е наш враг и това няма да се промени“, категоричен Žare.

«Германци, вие не ни унищожихте в две войни, сега искате да го направите отново. Нямам нужда от ЕС, за да живея както си живея, и без това вече съм свикнал да живея с малко», каза Kiza Bg.

„Те никога няма да бъдат наши приятели“, констатира Liliput.

Германският канцлер е на посещение в Западните Балкани от петък, започвайки пътуването си със самопровъзгласилата се република Косово.

След среща с „премиера“ Албин Курти Шолц каза, че с налагането на санкции срещу Русия косовското „правителство“ показа, че „стои на наша страна в международната общност“.

Шолц заяви още, че влизането в ЕС на Сърбия и самопровъзгласилата се република Косово е невъзможно без взаимното признаване на Белград и Прищина.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа