Американските войски обичат Русия, а виновен е мозъчният контрол на Кремъл!

Проучване на Института на Рейгън установи, че почти половината от всички американски военни домакинства гледат на Русия повече като на съюзник, отколкото като на заплаха. Служители на Пентагона смятат, че техните мозъци са били промити от Кремъл.

 

Годишното национално проучване за отбрана на Института Рейгън измерва отношението на американците към всички неща, свързани с война, мир и политика. Последната версия, публикувана през октомври, има повече статистически данни, ,но за Пентагона, по-конкретно се откроява една.

 

Около 46 процента от военните домакинства смятат Русия за „съюзник", докато 28 процента от всички американски домакинства споделят това убеждение. Според проучването Китай изпреварва Русия като следващ най-голям враг на Америка.

 

Изследователският център смята, че позитивните възгледи за Русия се държат предимно от републиканците, което би могло да обясни яростната русофилия във военните звания, но висшият състав на Пентагона има други идеи.

 

"Има усилия от страна на Русия да наводним медиите с дезинформация, за да се засее съмнение и объркване", заяви говорителят на Министерството на отбраната подполковник Карла Глисън пред "Гласът на Америка". „ Руснаците правят това, чрез фалшиви разкази, насочени към незаконни симпатични възгледи".обясни Глисън,

 

Дали тези разкази се излъчват в главите на войските чрез сателит? Чрез пропагандни лъчи, предизвикващи объркване?

 

Не, каза изследователят Хорхе Бенитес. Те захранват американските войски чрез спонсорирани от Кремъл хакери, проруски медии и дори позитивните изявления на президента [Доналд] Тръмп за Русия. "

Станете почитател на Класа