Facebook създава карта с всяка сграда в света

  • Социалната мрежа Facebook създава карта на света, показваща всяка обитавана сграда, с цел подобряване на интернет свързаността в райони с ограничен достъп, съобщиха специализираните медии.

    Този проект е част от групата на компанията, наречена Internet.org, която има за цел да използва дронове, сателити и лазери, за да интегрира страни в процес на развитие и да достигне до тези 10% от световното население, все още живеещо без връзка в отдалечени селски райони.

    Досега анализаторите са проучили сателитно около 21,6 милиона квадратни километра площ, което се равнява на около 350 терабайта информация. Това ще им позволи да преценят как и къде по-ефективно да се разположат комуникационните устройства.

    В понеделник, по време на Световния мобилен конгрес, койт се провежда тези дни в Барселона (Испания), Марк Зукърбърг обяви, че "всеки трябва да има възможност за достъп до Интернет". За това тази година компанията му планира да публикува открито проекта, с надеждата, че и други фирми ще допринесат и ще го направят използваем и за други цели.

Станете почитател на Класа