Ако улучиш момента да инвестираш в Русия, животът ти ще е успял

"Русия е обект на резки колебания. Ако улучите момента, можете да спечелите много пари. Там винаги или пазарът е с най-добри резултати в света или с най-лошите”, казва Бен Арис от BNE.eu.

Според експерта, "много хора говорят за поведението на акциите и е факт, че сме затънали в период на доста отрицателни продажби, но, ако приемем, че Русия ще излезе от тази ситуация може да се каже, че времето е добро за инвестиране. Всички казват, че руската икономика е силно зависима от петрола, но никой не говори за възхода на селскостопанския сектор. И не забравяйте, че нефт и газ са само 14% от руския БВП", добавя той.

От друга страна дезинформацията "може да бъде желана форма, за успех в света на инвестициите, тъй като винаги е по-лесно да се инвестира в един сектор, когато другите потенциални инвеститори и конкуренцията са дезинформирани. "

Също така, Арис отбелязва едно проучване, проведено от банка, според което "инвестицията на глава от населението в Русия е много по-ниска, отколкото в Европа, въпреки че инвестициите са определено най-печелившите."

"В случая с Русия, ответните санкции, наложени от Кремъл на вноса на храни от европейските страни, са накаравили руските граждани да се задоволяват с техни собствени продукти и сега те произвеждат висококачествени биологични храни. До 2020 г. Русия иска да бъде независима от хранителна гледна точка, което е и причината Кремъл да стимулира селското стопанство - един от най-динамичните й сектори," разкрива експертът.

"Зад всичко това има и политически мотив – категоричното отхвърляне от страна на руското правителство на генно модифицираните храни".

Станете почитател на Класа