Кои стават милиардери

  • Едно изследване на портала Gocompare.com е проучило живота на 100 души, направили милиарди в последните 20 години и разкрива общите им характеристики:

        Не е задължително висшето образование. 47% от милиардерите са дипломирани, 24% нямат висше образование и само 29% са завършили магистратура или докторантура.

        Милиардерите са женени и имат деца. Според проучването, 88% от хората, които са участвали в изследването са женени и 79% имат деца.

        Трудно е да станеш милиардер, ако не разполагаш с начален капитал. Изследванията показват, че много малко милиардери са натрупали богатството си от нула и броят е намалял с 10% от 2008 г. насам.

        Парите се увеличават с годините. Данните показват, че през 2015 г. средната възраст на милиардерите възлиза на 60 години.

        Повечето от най-богатите са зодия Водолей. Според анализаторите, хората родени между 21 януари и 21 Февруари е най-вероятно да станат милиардери.

    Не всички характеристики на милиардерите са вродени. От гледна точка на географско разположение, САЩ е мястото, където пребивават повечето от тези богаташи.

Станете почитател на Класа