Путин: «Всестранното партньорство с Монголия»

Путин: «Всестранното партньорство с Монголия»
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    02.09.2024
  • Сподели:

Руският президент Владимир Путин, в навечерието на посещението си в Монголия, даде писмено интервю за монголския вестник «Оноодор», в което обясни каква е основната причина за настоящата трагедия в Украйна.

Текстът на интервюто е публикуван  в понеделник на сайта на Кремъл.

 

„Един от приоритетите“

Говорейки за развитието на всестранното партньорство с Монголия, Путин отбеляза, че то остава един от приоритетите на руската външна политика в евразийското направление.

„Уверен съм, че творческото сътрудничество между Русия и Монголия ще става все по-значимо и многостранно, в полза на нашите народи“, добави той.

Партньорството между Москва и Улан Батор във всички ключови области се развива с добри темпове, отбеляза президентът. И двете страни, каза той, работят по редица нови обещаващи проекти в икономиката и индустрията, включително изграждането на трансмонголския газопровод от Русия до Китай и модернизацията на железопътната линия на Улан Батор.

Освен това, според Путин, с участието на Москва е постигнат значителен напредък в подготовката на временно споразумение за зона за свободна търговия между ЕАЕС и Монголия

Тристранното сътрудничество между Русия, Монголия и Китай ще се развива при условие, че това сътрудничество носи ползи и за трите страни, заключи държавният глава.

ПП

Станете почитател на Класа