×

Забележка

Can't identify browser version. Agent: Mozilla/5.0 (Windows; Linux; x64; en-us) like Gecko Safari/645.69

Путин: Западът ликвидира свободата на словото, политизира спорта

Путин: Западът ликвидира свободата на словото, политизира спорта
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    02.09.2024
  • Сподели:

Руският президент Владимир Путин, в навечерието на посещението си в Монголия, даде писмено интервю за монголския вестник «Оноодор», в което обясни каква е основната причина за настоящата трагедия в Украйна.

Текстът на интервюто е публикуван  в понеделник на сайта на Кремъл.

 

«Създава различни пречки»

Западът създава различни пречки за руските журналисти, въвежда цензура срещу руските СМИ», заяви Путин.

Действията на западните държави срещу руските журналисти противоречат на демократичните принципи на свободата на словото, подчерта той.

„Разбира се, това противоречи на демократичните принципи на свободата на словото и свободното разпространение на информация“, каза Путин.

Президентът също така разкритикува забраните за руски спортисти, което открито нарушава олимпийските принципи за недопустимостта на политизирането на спорта.

„Нашите спортисти нямат право да участват в състезания, националните символи са забранени, думите „Русия“ и „руски“ са напълно премахнати на международните турнири.

Всичко това открито нарушава основните принципи на Олимпийската харта, в които се заявява за недопустимостта на политизирането на спорта, който трябва да обединява хората, а не да ги разделя“, каза той.

Русия е за спазване на политическия неутралитет в спорта и ще продължи да върви по пътя на демократизация на спортното движение, премахване на целенасочените бариери и ограничения, увери държавният глава на РФ.

ПП

Станете почитател на Класа