Путин: «Целенасочена антируска политика»

Путин: «Целенасочена антируска политика»
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    02.09.2024
  • Сподели:

Руският президент Владимир Путин, в навечерието на посещението си в Монголия, даде писмено интервю за монголския вестник «Оноодор», в което обясни каква е основната причина за настоящата трагедия в Украйна, разкритикува пречките, създадени от Запада по отношение на руските журналисти и спортисти, а също така оцени развитието на отношенията с Улан Батор. Текстът на интервюто е публикуван  в понеделник на сайта на Кремъл.

Представями ви основните части от интервюто на Путин последователно в раздел «Статии и/или Новини».

 

„Целенасочена антируска политика»

„Настоящата ситуация в Украйна беше значително повлияна от цял ​​набор от външни и вътрешни фактори“, каза Путин в отговор на съответния въпрос в интервюто.

Главната причина за настоящата трагедия в Украйна според президента на РФ е „целенасочената антируска политика на колективния Запад, ръководен от САЩ“, каза държавният глава на РФ.

„В продължение на десетилетия те (западните страни, бел. ред.) се стремят към пълен контрол над Украйна, те финансират националистически и антируски организации там, систематично насаждат концепцията, че Русия уж е вечният враг на Украйна, основната заплаха за нейното съществуване.”

Фактически Украйна се превърна в разменна монета в реализирането на геополитическите амбиции на Запада, който гледа на Украйна като на оръжие в борбата срещу Русия, подчерта държавният глава, като нарече настоящата ситуация логичен резултат от разрушителната стратегия на запада.

„Западните елити продължават да оказват мащабна политическа, финансова и военна подкрепа на настоящия (Киевски) режим, разглеждайки го като оръжие в борбата срещу Русия. Ние виждаме всичко това, но ще продължим последователно да изпълняваме всички възложени задачи в рамките на специалната военна операция за гарантиране сигурността на Русия, на нашите граждани“, добави Путин.

ПП

Станете почитател на Класа