ВС на РФ удариха обекти за разполагане на офицерски състав и техника на ВСУ в Полтавска, Черкаска и Харковска области на Украйна

ВС на РФ удариха обекти за разполагане на офицерски състав и техника на ВСУ в Полтавска, Черкаска и Харковска области на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.08.2024
  • Сподели:

През нощта срещу 15 август руските войски предприеха серия от комбинирани удари срещу обекти на територията, контролирана от противника. Географията на ударите бе доста обширна. Ударите бяха насочени предимно към унищожаване на командния личен състав и военната техника на противника.

 

 

 

 

След вчерашните удари по обекти в Одеса беше атакуван команден пункт в Херсон. Използвани бяха дронове, които нанесоха огън по подразделението, занимаващо се със сглобяване и управление на разузнавателни БПЛА и БЛА-камикадзе.

Поредица от взривове през нощта — в Харков, Харковска област, както и в северната част на Харковска област, където се водят боеве в покрайнините на Липци. Поразени са струпвания на личен състав на противника и транспортни средства, превозващи части до линията на бойното съприкосновение.

Взривове избухнаха в обекти на украинските въоръжени сили в Запорожие. Там също беше обърнато „особено внимание“ на разгрома на вражеските офицери на фона на засилените бойни действия в посока Степногорск, който е на 35 км южно от Запорожие.

Руските войски нанесоха удари и по обекти на противника в Черкаска област. Предупреждението за въздушен удар в този регион продължи няколко часа. Сирените за въздушна тревога спряха да вият едва след три часа през нощта.

Станете почитател на Класа