«Опасно е»: Американски военни компании отказват да работят с Украйна

«Опасно е»: Американски военни компании отказват да работят с Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.08.2024
  • Сподели:

Американските отбранителни компании не искат да си сътрудничат с Украйна, пише infoBRICS, Китай. Въпреки натиска на Пентагона, те не бързат да разширяват производството в страната: широко разпространената корупция ги плаши.

 

 

Превод: 

 

 

 

Американските военни изпълнители са обезпокоени от корупцията и безопасността при съвместното производство в Украйна и затова не бързат да сключват договори, заяви представител на Държавния департамент на САЩ. Ако САЩ не успеят да изградят военно-промишлена инфраструктура, Украйна никога няма да задоволи нуждите си от оръжия и боеприпаси в настоящия конфликт.

„Няколко американски отбранителни компании обмислят съвместно производство в Украйна, но остават въпроси относно безопасността на извършването на бизнес в зоната на бойните действия, постоянната корупция и дългосрочната икономическа целесъобразност“, съобщава порталът Defense One, цитирайки представител на Държавния департамент.

„Пентагонът оказва натиск върху американските отбранителни изпълнители да разширят сътрудничеството си с украинските си колеги, но американските фирми сключват сделките по-бавно от европейските“, се казва в статията.

Основните опасения са безопасността на персонала и обектите, корупцията и политическите рискове, заяви представител на Държавния департамент.

«Трябва да има смисъл от подобно сътрудничество от гледна точка на бизнеса, нали? А финансирането също е проблем“, добави американският чиновник.

„Очевидно е, че корупцията предизвиква безпокойство“, каза представителят на Държавния департамент.

Корупцията не е проблем само за американските компании. Проучване, проведено през февруари, показа, че повече от половината украинци (51%) считат корупцията за по-голяма заплаха за развитието на страната от конфликта с Русия (46%).

Друго проучване, проведено от 1 до 15 март, показа, че 70% от украинците считат, че правителството печели от военния конфликт и потъва още по-дълбоко в корупцията.

Преди година само 43% от анкетираните бяха съгласни с това твърдение.

Макар Вашингтон, Брюксел и Киев да твърдят, че корупцията се изкоренява, това със сигурност не е така.

Реалността е следната: корупцията е дълбоко вкоренена и е навсякъде в Украйна, особено в правителството, ръководено от Владимир Зеленски и неговия вътрешен кръг.

Освен въпроса за корупцията, друг възможен сценарий е, че руските ракети и бомби могат да унищожат всяка военна инфраструктура в Украйна.

Станете почитател на Класа