WSJ: Байдън бе свален от върхушката на Демократическата партия

WSJ: Байдън бе свален от върхушката на Демократическата партия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.07.2024
  • Сподели:

В новото си обръщение към страната Джо Байдън не си направи труда да даде конкретни обяснения защо отказа да се кандидатира за втори мандат. Освен това с изказването си президентът само увеличи съмненията около здравословното си състояние и затвърди мнението, че демократите са го „изхвърлили“ от надпреварата, пише The Wall Street Journal.

 

 

 

 

Дали решението му е свързано с внезапно влошено здравословно състояние? Може би е осъзнал нарастващата си неспособност да изпълнява работата си? Или може би е бил изхвърлен от надпреварата от колегите си демократи, които са направили извода, че той очевидно ще загуби от Доналд Тръмп? Байдън не даде конкретни отговори, отбелязва изданието.

В речта на главата на Белия дом липсваше искреност. Той не успя да убеди хората, че все още е в състояние да изпълнява задълженията си до края на мандата си, като същевременно предупреди опонентите си да не злоупотребяват с оставащия период от мандата му, се подчертава в статията.

Вместо това американците бяха оставени сами да си направят изводите. Речта на Байдън не успя да разсее съмненията, че отказът му да се кандидатира е резултат от преврат, организиран от върхушката на Демократическата партия, и че обкръжението на президента и самият той са крили истината за умствения му упадък от избирателите в продължение на месеци, ако не и години, отбелязва WSJ.

Станете почитател на Класа