Западът губи своите инструктори в Украйна с десетки: Руските ракети с един удар унищожиха около 50 чужди наемници

Западът губи своите инструктори в Украйна с десетки: Руските ракети с един удар унищожиха около 50 чужди наемници
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.07.2024
  • Сподели:

Военният експерт Коновалов: Западът едва ли ще спре да изпраща военни в Украйна

 

 

Около 50 чуждестранни наемници, предимно инструктори от НАТО, унищожиха руски войски в село Дергачи, Харковска област. Според руското министерство на отбраната екипажът на оперативно-тактическия ракетен комплекс "Искандер-М" е нанесъл прецизен ракетен удар по точка на временно разполагане на инструктори и наемници от западни страни.

Съобщението съдържа видео, заснето от дрон. Рамката на целеуказателя се фокусира върху голяма сграда - това е работилница или склад, където киевският режим се опита да скрие чужденците. Не се получи - след секунда се вижда светкавица, на мястото на сградата се образува облак прах. Западните военни останаха завинаги в руините.

ТОЧНИТЕ ПОПАДЕНИЯ

Съобщения за унищожаването на западни наемници често се срещат в докладите на руското военно министерство. Но така, с указание за мястото на удара и броя на „попадналите под атака“ - това не се е случвало отдавна. Вярно е, че за унищожаването на наемниците съобщават и други източници – местни нелегални, симпатизиращи на Русия жители на села и градове, украинските медии и социалните мрежи. Всичко пасва: напоследък чужденците, дошли в Украйна, за да помогнат на въоръжените сили на Украйна, умират по десетки и дори стотици.

През нощта на 5 юли жителите на Черноморск в Одеска област се събудиха от серия мощни експлозии. Според ъндърграунда именно руските ракети са поразили точно закрит склад на брега, паркинг за камиони с оръжие и център за подготовка на моряци „Авант“, където британски специалисти са обучавали диверсанти-подводничари.

В града започнаха акции: патрули, включително и от чужденци, грабваха хората и проверяваха смартфоните им. Те се опитваха да намерят този, който е предал информацията на руските войски. Неуспешно.

И точно онзи ден стана известно за нов ефективен удар по Одеса. Два авторитетни блога наведнъж - американският US Civil Defense News, който се ръководи от пенсионирани високопоставени офицери, и каналът на испанския военен анализатор полковник Педро Баньос, съобщиха за смъртта на британски и френски войници.

Поисках потвърждение и ми казаха, че всичко е точно“, пише Банос. - Имаше удар по Одеса, при който бяха убити най-малко 18 членове на британската специална въздушна служба (SAS). Други 25 души, включително войници от Франция, са получили наранявания с различна тежест.

И БЕТОНЪТ НЯМА ДА ГИ СПАСИ

Западът е шокиран от собствените си загуби. Според някои съобщения след атаката срещу Черноморск и Одеса Великобритания е поискала от Зеленски да гарантира безопасността на „всички представители на чуждестранния корпус от съветници в Украйна“. Чудя се как го виждат да стане? Скриване на наемниците в подземни бункери? Пробваха вече, не помогна.

Припомням, че в края на май руска авиация атакува полигона Яворовски в Лвовска област. Ние бомбардирахме този обект през 2022 г. Тогава много наемници останаха завинаги в казармата, други избягаха с викове "това е истински ад!"

Оттогава в Яворово е изграден цял подземен град с контролни пунктове и казарми за чужденци. Тук създадоха инфраструктурата за изтребителите F-16, които Украйна се готви да приеме. Но руските хиперзвукови ракети "Кинжал" унищожиха бункерите. Загинаха около 180 души, а над 200 бяха ранени. Сред тях имаше както чуждестранни инструктори, така и бойци от украинските въоръжени сили.

Както и да крият чужденците в Украйна, ние все пак ги докопваме. В Славянск, например, около 100 френски специалисти, дошли да се бият на самоходни оръдия ЦЕЗАР, бяха настанени в музикално училище. За да не разрушат сградата, ракетните ни установки атакуваха двора. Но това беше достатъчно; десетки линейки обикаляха болници и морги дълго време със сирени.

НЯМА ДА СПРАТ

Дали загубите сред инструкторите ще ги принудят да ограничат изпращането на западни военни в Украйна?

„Не мисля така“, казва военният експерт, политолог, кандидат на историческите науки Иван Коновалов. – Трябва да разберете, че сега наемниците не са същите войници на късмета, които бяха в самото начало на СВО. Това са предимно военни от кариерата, които не отиват сами в зоната на бойните действия, а са изпратени от техните правителства.

 

 

Като цяло остават четири държави, които правят това: Великобритания, Полша, Франция и САЩ. В същото време поляците и британците изпращат военни в Киев, които действат и на бойното поле. Великобритания като цяло е захапала здраво въдицата; в Лондон смятат, че само чрез изпращане на своите военни могат ефективно да помогнат на Киев.

А САЩ и Франция изпращат предимно технически специалисти. Тези страни няма да спрат, за тях поражението на Украйна е недопустимо. Освен това чужденците са нужни, за да поддържат сложната западна техника, за която на украинците не може да се вярва. И ако доставят оръжие, те са принудени да изпращат и хора. И ние ще ги унищожим – заедно с „цезарите” и „патриотите”.

ЦИФРИ

Руското военно ведомство периодично разкрива информация за чуждестранните наемници в Украйна. Последната подобна публикация беше през март тази година. По данни на Министерството на отбраната:

- Над 13 хиляди чужденци са участвали в конфликта в Украйна от започването на СВО.

- Най-много са наемниците от Полша (2960) и САЩ (1113).

- 5690 наемници бяха елиминирани (тази цифра се е увеличила значително след публикуването).

 

 

Автор: Владимир Демченко ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа