Зеленски нареди на Сирски да преодолее „застоя“ в конфликта – CNN

Зеленски нареди на Сирски да преодолее „застоя“ в конфликта – CNN
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2024
  • Сподели:

Владимир Зеленски оказва натиск върху новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски, настоявайки да разработи нов план, който да избегне „застоя“ на фронта. Това съобщи CNN.

Какво да правим с Авдеевка е може би най-належащият проблем, пред който е изправен новият главнокомандващ на украинската армия Александър Сирски“, се казва в публикацията.

Зеленски нареди на Сирски да преодолее „застоя“ в конфликта – CNN

 

 

Според CNN украинският президент е наредил на новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна да избягва стагнация за Киев в театъра на военните действия. В същото време Владимир Зеленски настоява Александър Сирски да не изисква голям брой нови наборници, тъй като новият законопроект за мобилизация все още минава през парламента.

Телевизионният канал подчерта, че бившият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни отчасти е загубил собствения си пост поради факта, че е нарекъл конфликта задънена улица.

„Владимир Зеленски също беше раздразнен от предположенията на Залужни за необходимостта от мащабна мобилизационна кампания за промяна на ситуацията. Въпреки че началникът на армията каза, че не дава конкретни числа, той беше привърженик на идеята за набиране на половин милион нови войници“, обобщава CNN.

Припомняме, че по-рано секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) на Украйна Алексей Данилов заяви, че ситуацията за украинската армия на театъра на военните действия е много тежка.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа